Připravte si vynikající sušenky – jsou naprosto ideální ke kávě nebo čaji

Dnes jsme pro vás připravili lahodný recept na vynikající sušenky, které připravíte snadno a během chvilky. Chutnají opravdu báječně, takže se nemusíte bát, až na to, že jim doslova propadnete Připravte si tuto dobrotu sami a uvidíte, že si je zamilujete. Ke kávě nebo čaji se doslova hodí.

Zdroj: From Fatma’s Kitchen

Recept na vynikající sušenky:

Co budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 390 g
  • cukr – 160 g
  • máslo – 120 g
  • olej – 75 g
  • prášek do pečiva – 10 g
  • vanilkový cukr – 5 g
  • vejce – 2 ks
  • mléčná čokoláda – 160 g

Jak budeme postupovat:

  1. Máslo vyndáte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si můžete připravit dekorátor PET lahví následujícím způsobem. Odstraňte víčko plastové láhve a fixem nakreslete do středu láhve šesticípou hvězdu. Nejjednodušší je nakreslit dva trojúhelníky přes sebe.
  2. Pomocí pilky na železo vyřízněte hvězdičku a hotový uzávěr našroubujte zpět na láhev.
  3. Můžete začít připravovat těsto. Vezměte změklé máslo, nakrájejte ho na menší kostky a vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu šálek cukru a cukrářskou stěrkou nebo naběračkou vše důkladně vytřete , aby se cukr a máslo spojily. Jakmile máte hotovo a máslová směs má správnou konzistenci, přidejte dvě celá vejce, tři čtvrtě hrnku rostlinného oleje a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Do těsta přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a vypracujte hladké nelepivé těsto, které po malých dávkách vtlačujte do připravené PET lahve.
  5. Protože je obtížnější vtěsnat ho do malého hrdla, můžete použít láhev se širším hrdlem, například láhev na ledový čaj.
  6. Vezměte si plech vyložený pečicím papírem. Z připravené PET lahve vytlačíte na plech proužky těsta, které prstem nebo příborovým nožem oddělíte po dvou až třech centimetrech. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte je 10 až 15 minut. Hotové sušenky nechte vychladnout a připravte si lehkou polevu.
  7. Rozehřejte mléčnou čokoládu a namočte do ní polovinu každé sušenky. Čokoládový konec můžete posypat kousky oblíbených ořechů nebo kokosových pilin.

VIDEO NÁVOD: