Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jablečný koláč se skořicí a vanilkovým krémem. Dokonale doplní šálek teplého čaje, kakaa, nebo kávy. Nadšené z něj budou nejen děti, ale i mlsní dospělí. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Za recept děkujeme Martině.
Recept na jablečný koláč se skořicí:
Co budeme potřebovat:
- 3-4 jablek
- skořicový cukr
Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 120 g cukru
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva nebo 1 lžička jedlé sody
Na krém:
- 300 ml mléka
- vanilkový pudink
- 150 g másla
- cukr moučka a rum podle chuti
- Dozdobení:
- Tatranka (v originálu MARGOT – ale nemám)
Jak budeme postupovat:
1) Do koláčové formy dáme vrstvu strouhaných jablek (formu jsem vymazala máslem). Jablka posypeme skořicovým cukrem.
2) Moučkový cukr, vejce a olej ušleháme a poté přimícháme mléko, přisypeme mouku s jedlou sodou.
3) Těsto nalijeme na jablka. Dáme péct na 170°C asi 30 minut. Uvaříme pudink a ještě do horkého dáme asi 1,5 lžíci moučkového cukru a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše ihned vyšleháme, dle chuti přidáme rum (zase tak nešetřete)
4) Koláč překlopíme tak, že jsou jablka nahoře. Vrátíme zpět do dortové formy a na jablka nalijeme ještě teplý krém. Dáme do lednice vychladnout.
5) Poté nastrouháme NEJLÉPE čokoládu MARGOT.