Čokoládový dort se šlehačkou, na kterým si náramně pochutnáte – doporučujeme

Pokud si chcete dopřát lahodný dezert, vyzkoušejte dnešní recept na čokoládový dort. Je to jednoduchý recept z běžně dostupných surovin a výsledkem je krásný pěnový krémový dezert, který potěší vaše chuťové buňky. Můžete ji ochutit čokoládou nebo ovocem.

Zdroj: nassolo.blogspot.cz

Recept na čokoládový dort se šlehačkou:

Co budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 250 g cukru
  • 200 g měkkého másla/margarínu
  • 5,5 dcl mléka
  • 6-8 lžic kakaa
  • 250 g hladké mouky + 3 PL hladké mouky
  • 1 balení (12 g) prášku do pečiva
  • 3 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2-3 lžíce rumu
  • 3 dcl šlehačkové smetany
  • 1-2 ztužovače (balení po 10 g)

Jak budeme postupovat:

  1. Smíchejte těsto se všemi přísadami: smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem, přidejte celá vejce, mléko, cukr, máslo a dobře promíchejte.
  2. Plech vyložte pečicím papírem (cca 23 x 38 cm) a těsto pečte 20 až 25 minut při 180 °C.
  3. Upečené těsto vyjměte z plechu na pomoučněnou plochu a po vychladnutí rozkrojte na polovinu.
  4. Mouku rozmíchejte v troše mléka.
  5. Zbylé mléko zahřejte a pomalu přilévejte do moučné směsi, pak vařte na mírném ohni, dokud směs zcela nezhoustne.
  6. Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.
  7. Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, kakaem, rumem a žloutky.
  8. Směs mouky smíchejte s kakaovou směsí a dobře promíchejte.
  9. Spodní část těsta potřete dvěma třetinami krému a druhou část položte nahoru.
  10. Zbytek krému rozetřete nahoru.
  11. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice, dokud neztuhne.

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují!