Báječná žebírka na pivě od strýce hostinského: Co jsem narazil na tento recept, je jinak nepřipravujem!

Dnes jsme pro vás připravili dokonalý recept na opravdu lahodná žebírka na pivě, která skvěle chutnají. Připravte si je podle tohoto receptu a uvidíte, že nebudete litovat! Zamiluje si je celá rodina!

báječná žebírka na pivě od strýce hostinského: od té doby, co jsme narazili na tento recept, je ani jinak nepřipravujeme!
Zdroj: youtube / cookingtime
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Žebírka na pivě

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 sklenice piva
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje (může být olivový nebo rostlinný)


Jak budeme postupovat:

  • V marinádě naložíme žebra vcelku. Po upečení se samy rozpadnou.
  • V misce smíchejte pivo, hořčici a olej.
  • Žebra omyjte a podle chuti osolte a opepřete.
  • Cibuli nakrájejte nahrubo a všechny tři ingredience dobře promíchejte. Vložte do chladničky alespoň na hodinu.
  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Žebra a marinádu vložte do hlubší zapékací misky nebo plechu a celá žebírka řádně ponořte do marinády. Poté pečte přikryté asi hodinu. To pomůže zachovat šťavnatost žeber.
  • Poté je odkryjte a pečte odkryté do měkka.
  • Výsledná žebra mají krásnou zlatohnědou barvu.
  • Pokud nevíte, zda jsou hotové, zkuste jednu z kostí otočit – nemělo by to být příliš složité.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na žebírka na pivě i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na pečené kuře s bílým zelím: Už ho jinak ani nepřipravuji!