Domácí pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí oslav a večírků. Velmi snadno s nimi vytvoříte chlebíčky nebo jednohubky, stejně tak dobře poslouží jako snídaně. Tato domácí tvarohová pomazánka s jarní cibulkou se skvěle hodí na čerstvě upečené pečivo. Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a výsledná chuť neskutečná.
Domácí tvarohová pomazánka s jarní cibulkou:
Co budeme potřebovat:
- 250 g jemného tvarohu
- 2 ks jarní cibulky
- 1 PL olivového oleje
- 1/2 citróny (šťáva)
- 1 KL worcestrové omáčky
- sůl, pepř dle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Jarní cibulky zbavíme kořínků, dobře je omyjeme nasekáme na co nejdrobnější kousky.
2) Tvaroh v misce utřeme s olejem, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou a přidáme naseknou cibulku.
3) Pomazánku ochutnáme a dochutíme solí, pepřem.
4) Natíráme na topinkové nebo čerstvé pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.