Domácí pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí oslav a večírků. Velmi snadno s nimi vytvoříte chlebíčky nebo jednohubky, stejně tak dobře poslouží jako snídaně. Tato vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem se skvěle hodí na čerstvě upečené pečivo. Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a výsledná chuť neskutečná.
Vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem:
Co budeme potřebovat:
- 4 ks vejce
- 120 g tavený sýr
- 1 PL plnotučné hořčice
- sůl, pepř, sladká mletá paprika dle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Ve vroucí vodě si uvaříme vejce. Povaříme je zhruba 8 až 9 minut. Po uplynutí času je rychle zchladíme studenou vodou a oloupeme.
2) Vejce přepůlíme, vložíme do mísy, přidáme sýr, hořčici a pomocí vidličky zpracujeme do pomazánky.
3) Pomazánku dochutíme solí, pepřem a špetkou mleté papriky a podáváme na čerstvém pečivu dozdobenou např. čerstvou pažitkou nebo plátky ředkvičky.