Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tato žemlovka s jablky a tvarohem s jednoduchou přípravou a lahodnou chutí Vás dostane. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Žemlovka s jablky a tvarohem:
Co budeme potřebovat:
Na základ:
- Houska (dle pekáče)
- mléko (půl litru cca)
Na náplň:
- Jablíčka cca kilo
- 2x jemný tvaroh v obalu
- 2 žloutky
- cukr dle chuti
- skořice
Na ozdobu:
- Bílky (2x z náplně + dala jsem ještě, co jsem měla bokem cca další 2-3)
Jak budeme postupovat:
1) Prvně si namočíme housku do mléka, housku si rozkrájíme.
2) Potom do tvarohu přidáme žloutky a cukr dle chuti. Oloupeme jablíčka, nastrouháme a přidáme cukr dle chuti a skořici.
3) Namočené housky pokládáme na pekáč, který jsem vyložila pečicím papírem.
4) Potom jsem dala tvaroh, jablíčka a opět uzavřela houskou. Dala jsem péct na 180 stupňů a až byla trochu opečená houska, tak jsem vyšlehala sníh a přikryla tím housky a dala zase péct do růžova.
5) Posypeme cukrem a můžeme podávat.
Doporučujeme – Jednoduchý a přitom velmi chutný dort Zebra – skvěle doplní šálek kávy