Nepečené kokosovo-mandlové kostky: delikátní dezert, který zaboduje

Někdy máme chuť na sladké, ale nechce se nám péct. Díky bohu, že existují nepečené dezerty! Hledejte v zásuvkách kokos, plechovku kondenzovaného mléka a čokoládu a základní ingredience na nepečené kokosovo-mandlové kostky máte. Jdeme na to!

nepečené kokosovo-mandlové kostky: delikátní dezert, který zaboduje
Zdroj: chef-lavan.co.il
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Nepečené kokosovo-mandlové kostky

Co budeme potřebovat:

na korpus:

  • 200 g máslové sušenky
  • 100 g nasekané mandle
  • 100 g rozpuštěné máslo
  • 1 PL javorový sirup

na polevu:

  • 300 g čokoláda
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 2 PL vanilkový extrakt
  • 2 špetky sůl

na krém:

  • 300 g strouhaný kokos
  • 1,5 plechovek slazené kondenzované mléko
  • 2 PL rum


Jak budeme postupovat:

  • Na korpus si v misce dlaněmi podrvíme sušenky na malé kousky. Přidáme mandle nasekané na podobnou velikost a spolu promícháme.
  • Přilijeme rozpuštěné máslo, javorový sirup a vypracuje lepivou směs.
  • Těsto rukou natlačíme na dno menšího plechu (20x30cm), který jsme vystlali pečícím papírem tak, aby rohy papíru převyšovaly okraje plechu a umožnily nám snadné vytažení hotového dezertu k finálnímu krájení.
  • Z poloviny surovin si připravíme první dávku čokoládové polevy: smetanu zahřejeme a těsně před bodem varu odstavíme. Přidáme naseknou čokoládu, vanilku a špetku soli. Mícháme dokud nedostaneme lesklou čokoládovou hmotu, kterou přeliji korpus.
  • Plech uložíme na cca 30 minut do chladu.
  • Na ztuhlou čokoládu pak nanášíme krém, který jsme získali pouhým promícháním kondenzovaného mléka, kokosu a rumu. Povrch krásně uhladíme a koláč opět uložíme do chladu na 30 minut.
  • Ukončíme druhou, čerstvě připravenou, čokoládovou polevou a opět uložíme do chladu pro finální ztuhnutí – alespoň na dvě hodiny.
  • Zákusek vytáhneme z plechu za rohy papíru a krájíme nožem namočeným v horké vodě na kostičky požadované velikosti. Každou kostku můžeme dozdobit špetkou strouhaného kokosu.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na nepečené kokosovo-mandlové kostky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Delikátní čokoládový dezert s oplatkami a ořechy – Ihned si jej zamilujete!