Krok za krokem vám představíme skvělý recept na rychlý hruškový koláč s jednoduchou přípravou a lahodnou chutí. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Recept na rychlý hruškový koláč:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- hrnek polohrubé mouky
- hrnek hrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku cukr krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- hrnek mléka
- 1 celé vejce
- trochu kokosu
- 125 g másla
- citronová kůra + šťáva
- rum dle chuti
Ovoce:
- Hruška větší
Na ozdobu:
- Drobenka
Jak budeme postupovat:
1) Rozpustíme máslo, ale jen zlehka. Nesmí pěnit, jen povolit. Mouku si přesejeme přes sítko, přidáme cukry a máslo. Uděláme drobenku.
2) Trochu si odděláme na posypání a dáme do lednice. Do zbytku si přidáme ostatní ingredience a pozor, těsto je hrudkové, to ale vůbec nevadí, rozpeče se to. Nesnažte se to rozmíchat.
3) Vše rychle zamícháme a dáme na plech, poklademe hruškou (bez jadřinců a na plátky), posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Přejeme Vám dobrou chuť.
Tento rychlý hruškový koláč si zamilujete.
Doporučujeme – Jednoduchý a přitom velmi chutný dort Zebra – skvěle doplní šálek kávy