Chutná bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou: Jednoduchý, ale hlavně fantastický recept!

Dnes jsme pro vás připravili lahodnou bramborovou pochoutku, které se nikdy nenabažíme. Děti si tento recept naprosto zamilovaly! Je to naprosto jednoduché a chutná to skvěle! Pojďme na to – bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou!

Bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou
Zdroj: retete-delicioase.ro
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou

Co budeme potřebovat:

  • 200 g oloupaných brambor
  • 50 g cibule
  • 1 vejce
  • 15 g jarní cibulky
  • sůl


Jak budeme postupovat:

  • Brambory oškrábejte a nastrouhejte je na jemném struhadle. Brambory zalijte studenou vodou, osolte a nechte 10 až 15 minut odpočívat. Poté přelijte všechnu vodu do jiné nádoby, ale nevylévejte ji.
  • Brambory dobře vyždímejte, aby v nich zůstalo co nejméně vody. Vodu nechte 10 minut odstát, dokud se na dně nádoby nevytvoří viditelná vrstva bramborového škrobu. Škrob budete potřebovat i později, takže ho rozhodně nevyhazujte.
  • Cibuli rozkrojte napůl a namočte ji na 10 minut do studené vody, abyste ji zbavili hořkosti. Cibuli dobře vyždímejte a nakrájejte na malé kousky.
  • Opatrně slijte vodu z hrnce, ve kterém byly brambory, aby zůstala jen škrobová vrstva. Brambory smíchejte s cibulí, škrobem, nasekanou zelenou cibulkou a vejcem.
  • Bramborovou směs vložte na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem, rovnoměrně ji rozprostřete a přikrytou na středním plameni smažte asi 6-7 minut z každé strany.

Přejeme dobrou chuť!

Bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou
Zdroj: retete-delicioase.ro

Pokud Vás tento recept na bramborovou pochoutku se žloutkem a jarní cibulkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také vyzkoušet recept na bramborovou kapsu plněnou šunkou a sýrem.