Šťavnaté kuřecí kapsy s krémovo-špenátovou náplní, které určitě nebudete dělat naposledy

Věděli jste, že kuřecí maso je nejčastějším masem v našich mrazničkách? Co s tím dělat, když nás nic nenapadá? Tento jednoduchý, ale nápaditý recept vám pomůže. Plněné kuřecí kapsy s tou nejlahodnější krémovou špenátovou náplní, jakou jste kdy jedli!

Šťavnaté kuřecí kapsy s krémovo-špenátovou náplní, které určitě nebudete dělat naposledy
Zdroj: thekitchenmagpie.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí kapsy s krémovo-špenátovou náplní

Co budeme potřebovat:
  • 3 ks kuřecí prsa (bez kůže)
  • 120 g roztíratelné máslo
  • 1 PL majonéza
  • 1/2 KL sůl
  • 2 ks česnek
  • 100 g čerstvý špenát
  • 80 g tvrdý sýr
  • trochu oleje podle chuti
  • sůl, mletý černý pepř, mletá paprika


Jak budeme postupovat:

  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • V míse smíchejte pomazánkové máslo, majonézu, sůl a drcený česnek.
  • Do sýrové náplně přidejte nadrobno nakrájený špenát a nastrouhaný tvrdý sýr a vše promíchejte.
  • Kuřecí prsa položte na prkénko a opatrně je nařízněte zhruba do poloviny, aniž byste je prořízli až do konce, abyste vytvořili kapsu na nádivku.
  • Nádivku rozdělte do tří kapes na kuře a uzavřete je párátky.
  • Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej na středním plameni a kuřecí kapsy opečte z obou stran dozlatova (asi 4 minuty z každé strany).
  • Poté kuře přendejte na pánev do trouby a pečte při 220 °C asi 10 až 15 minut v závislosti na tloušťce kuřecích prsou.
  • Po upečení nechte kuřecí prsa krátce odstát při pokojové teplotě a odstraňte párátka.
  • Pečené kuřecí kapsy podávejte s brambory nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Šťavnaté kuřecí kapsy s krémovo-špenátovou náplní, které určitě nebudete dělat naposledy
Zdroj: thekitchenmagpie.com

Sdílejte tento inspirativní recept na kuřecí kapsy s krémovo-špenátovou náplní, i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na slaný kuřecí koláč se šunkou a sýrem!