Fantastické domácí věnečky s luxusním žloutkovým krémem!

Dnešní recept, na fantastické domácí věnečky sluxusním žloutkovým krémem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Libu Arny Kys, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je trošičku zdlouhavější ale o to více si tento dezert poté vychutnáte. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné domácí věnečky se žloutkovým krémem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Jakmile vyzkoušíte tyto domácí věnečky, tak na ty kupované si už ani nevzpomenete! 
Jakmile vyzkoušíte tyto domácí věnečky, tak na ty kupované si už ani nevzpomenete!          Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto piškotovou roládu!


Výborný recept na domácí věnečky s krémem:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 6 ks menších vajec

krém:

  • 500 ml mléka
  • 5 ks žloutků
  • 100 g cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 lžička van. esence
  • 100 g másla

Toto množství nám dá zhruba 35-40 věnečků.


Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si odlijeme trochu mléka do hrnku. Rozmícháme v něm pudinkové prášky a rozšleháme žloutky. Zbytek mléka si přivedeme na mírném plamenu k varu. Přilijeme trochu mléka do hrnečku s pudinkem a žloutky. Důkladně promícháme. Poté vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání necháme chvilku provařit. Po zhoustnutí odstavíme a vmícháme cukr a máslo. Zakryjeme potravinářskou folií. Tu položíme přímo na pudink, nebude se nám tak alespoň srážet voda. Dáme chladit do lednice (ideálně přes noc).

2) Vodu si dáme do kastrolku a přivedeme k varu. Přidáme sůl máslo. Znovu přivedeme k varu. Přidáme prosetou mouku a snížíme teplotu. Stále mícháme dokud těsto není hladké a nelepí se nám. Mícháme 2-3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.

3) Těsto si přendáme do mísy a zvolna jej mícháme. Do vlažné hmoty postupně vmícháme vejce, jedno po druhém. Každé jednotlivé vejce dobře zapracujeme.

4) Těsto si přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem začneme tvarovat jednotlivé věnečky.

5) Pečeme při 200 stupních zhruba 20-30 minut. Zpočátku pečení neotvíráme troubu! Pokud jsme zvolili větší velikost věnečků, tak po 20 minutách snížíme teplotu na 160 stupňů a ještě necháme 10 minut dopéct.

6) Po dopečení a vychladnutí stačí už jen jednotlivé věnečky složit, tak jak známe.