Dnes si ukážeme recept na kuřecí stehna na hruškách, ke kterým se sladká chuť ovoce velmi dobře hodí. Recept je jednoduchý a rychlý, což při vaření velmi oceňuji. A jsem si jistý, že vy také. Připomíná mi nedělní kuře z mého dětství, kdy se vždy podávalo s rýží a domácím kompotem, ale tato verze je zdravější, rychlejší a modernější, zejména v tom, že se v ní skvěle snoubí chutě šťavnatého masa, vína a javorového sirupu. Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí stehna na hruškách s marinádou z vína a javorového sirupu
Co budeme potřebovat:
na mäso:
- 8 ks kuřecí stehna nižší
- 2 ks hruška
- 1 ks červená cibule
na marinádu:
- 100 ml bílé víno
- 2 PL slunečnicový olej
- 2 PL javorový sirup
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Ve velké míse připravte marinádu z vína, oleje a javorového sirupu a dochuťte ji solí a pepřem.
- Kuřecí stehna vložte do mísy s marinádou a nechte je asi 30 minut stát při pokojové teplotě.
- Vyjměte je z marinády (marinádu nevylévejte), rozložte je na plech, podlijte asi 2 dc vody a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 20 minut.
- Mezitím nakrájejte hrušky (se slupkou) a cibuli na tenké plátky a vložte je do zbývající marinády.
- Po 20 minutách položte na stehna hrušky a cibuli a pečte při nižší teplotě 170 °C dalších 15 až 20 minut.
- Podávejte s pečenými brambory nebo rýží vařenou v páře.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na kuřecí stehna na hruškách s marinádou z vína a javorového sirupu zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na bramborové košíčky se sýrem, cibulí a majonézou.