Pokud vás omrzela klasická jídla, připravte si tuto pochoutku – mleté maso se zelím, zakysanou smetanou a omáčkou. Pokud máte rádi zelí i mleté maso, budete vy i vaše rodina nadšeni.
Připravte si tento vydatný a chutný pokrm ještě dnes. K tomuto receptu se budete určitě rádi vracet.
Mleté maso se zelím, zakysanou smetanou a omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého masa
- 300 g zelí
- 100 g rýže
- 1 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
omáčka:
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- 0,5 sklenice vody
- 2 lžíce rajčatové omáčky
Jak budeme postupovat:
- Zelí nakrájejte na přiměřené kousky. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Maso smíchejte s rýží, vejcem, zelím, solí a pepřem.
- Mokrýma rukama vytvarujte na tvar jako na obrázku.
- Nyní připravte omáčku smícháním všech ingrediencí.
- Mleté maso můžete buď smažit na oleji na pánvi, nebo péct v troubě.
- Pokud je smažíte na pánvi, omáčku nakonec chvíli povařte a podávejte s masem.
- Pokud je pečete v troubě, přelijte maso omáčkou a dopékejte dalších 10 minut.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO RECEPT:
Pokud Vás tento recept na mleté maso se zelím, zakysanou smetanou a omáčkou na jednom plechu zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na zapečené vepřové rolky s vynikající smetanovou omáčkou – rychlý a chutný oběd.