Hledáte-li ideální čokoládovou polevu na dochucení vašeho dezertu, pak jste tu na správném místě. Dnes to totiž konkrétně bude právě ta nejjemnější čokoládová poleva. Tato dobrota dodá vašemu dezertu to správné čokoládové pokušení, po kterém se utluče celá vaše rodina.
Recept vás také jistě osloví svou velice snadnou a rychlou přípravou. Hotovo jej máte za pár desítek minut a recept zvládne připravit téměř každý kuchařský začátečník. Do přípravy se nebojte tedy zapojit i ty nejmenší u vás doma. Čokoláda se hodí na všechny dorty, cukroví a také na můj oblíbený banán v čokoládě. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tu nejjednodušší a nejjemnější čokoládovou polevu!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový dezert!
Výborný recept na nejjemnější čokoládovou polevu:
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka
- 150 g cukru krystal
- 50 g hladké mouky
- 100 g kakaa
- 60 g másla
- 5 žloutků
- vanilkové aroma či vanilkový cukr
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si 3/4 mléka smícháme s vanilkovým aroma. Umístíme na mírný plamen a za stálého míchání zahříváme až přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme a necháme vychladnout.
2) V druhé míse si pak utřeme žloutky s máslem. Poté přidáme všechny zbylé ingredience, kromě 1/4 mléka. Nakonec přidáme již uvařené mléko s vanilkovým cukrem. Důkladně promícháme.
3) Směs poté umístíme zpět na mírný plamen. Opět začneme zahřívat a po chvilce přidáme zbylou čtvrtinu mléka. Jakmile přivedeme k varu, tak ihned odstavíme z plamene a necháme vychladnout.