Lahodné „FALEŠNÉ ŘÍZKY“ za pár centů: se sýrem a párkem chutnají na jedničku!

Dnes jsme pro vás připravili opravdu chutný recept. Jsou to “falešné řízky” bez masa (kromě párků :-)) se sýrem a párkem, které chutnají opravdu dobře. Dětem jídlo chutnalo a i manžel uvítal malou změnu po klasických smažených řízcích. Jdeme na to!

„FALEŠNÉ ŘÍZKY“ se sýrem a párkem
Zdroj: takprosto.cc
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Falešné řízky se sýrem a párkem

Co budeme potřebovat:

  • párky – 4 ks
  • vejce – 2 ks
  • hladká mouka – 4 polévkové lžíce
  • zakysaná smetana – 1 polévková lžíce
  • tvrdý strouhaný sýr podle chuti – 200 g
  • neslazené kukuřičné lupínky – 200 g


Jak budeme postupovat:

  • Párky podélně rozkrojte na poloviny a ty nakrájejte na jemná půlkolečka. Vložte je do hluboké mísy a rozklepněte do nich dvě vejce.
  • Nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém nebo jemném struhadle a přidejte ho do mísy s párky a vejcem. Přidejte jednu lžíci zakysané smetany, čtyři lžíce mouky a podle potřeby okořeňte trochou černého pepře. Protože uzeniny jsou obvykle samy o sobě dost slané, stejně jako sýr, nemusíte směs ani dosolovat. Všechny přísady důkladně promíchejte.
„FALEŠNÉ ŘÍZKY“ se sýrem a párkem
Zdroj: takprosto.cc
  • Kukuřičné vločky vložte do hlubokého talíře nebo mísy a vhodným nástrojem je dobře rozdrťte na malé kousky.
  • Rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje.
  • Lžící nabírejte část směsi, vytvarujte z ní kuličku nebo placku, obalte ji v drcených kukuřičných lupíncích a vložte ji na rozehřátou pánev. Smažte je z obou stran dozlatova a po upečení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami.
„FALEŠNÉ ŘÍZKY“ se sýrem a párkem
Zdroj: takprosto.cc

Pokud se Vám inspirace na falešné řízky se sýrem a párkem líbily, sdílejte článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Pečené brambory se slaninou – připravte si tento skvělý oběd za pár minut.