Dnešní recept na fantastické Afrika řezy, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavlíny Hamřikové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený dezert. Stačí přidat hezkou fotku i s receptem a my tento recept zařadíme do našeho receptorového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu. Zpět ale už k Afrika řezům.
Základem těsta je polohrubá mouka, ořechy, banány a mrkev. Hlavní ingrediencí krému je tvaroh. Jedinou nevýhodou této mňamky je že je za potřebí ponechat ji chvilku v klidu. Tudíž si ji nemůžete ihned vychutnat. O to víc se na ni ale budete těšit. Recept si raději uložte, protože jsem přesvědčen, že se po něm u vás doma jen zapráší. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné Afrika řezy!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Výborný recept na Afrika řezy:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 200 g cukru
- 200 ml oleje
- 3 ks vajec
- 200 g polohrubé mouky
- půl sáčku prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- 2 lžičky skořice
- 125 g jemně strouhané mrkve
- 125 g rozmačkaných banánů
- 50 g strouhaných ořechů
krém:
- 100 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 250 g tvarohu
- 1 sáček van. cukru
- 4 lžíce mletých ořechů (na posypání)
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si v míse smícháme cukr, olej a vejce. Důkladně rozšleháme. Poté přidáme banány a také mrkev. Opět důkladně promícháme a přidáme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a také sodou. Znovu důkladně promícháme a nakonec přidáme skořici a oříšky.
2) Připravíme si plech, který vymažeme a posypeme. Poté námi vytvořenou směs z prvního kroku nalijeme na plech.
3) Pečeme v předehřáté troubě při 175 stupních zhruba 40 minut.
4) Mezitím si připravíme krém. Jednoduše si vyšleháme máslo s cukry a tvarohem až do hladké podoby.
5) Jakmile se nám těsto dopeče a vychladne, tak jej potřeme krémem a posypeme ořechy, tak jako na obrázku. Na úplný závěr naše řezy umístíme alespoň na pár desítek minut do lednice. Máme hotovo!