Bruschetta potěší při každé příležitosti. Křupavý chléb, dobrý olivový olej, česnek, čerstvá rajčata… Tyto jednoduché ingredience vytvářejí dokonalou harmonii. Pravá italská bruschetta často obsahuje pouze chléb, česnek a olivový olej. Samozřejmě existuje mnoho variant. Některé obsahují masné výrobky, jako je parmská šunka, jiné různé druhy zeleniny nebo sýrů.
Dnes vám ukážeme dva naše oblíbené způsoby!
Italská Bruschetta
1. způsob: Bruschetta se špenátem a ricottou
Co budeme potřebovat:
- plátky chleba
- sýr ricotta
- olivový olej + máslo
- česnek
- mladý špenát
- parmezán
- sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
- Chléb nakrájejte na plátky, osmažte a potřete česnekem.
- Na pánvi s trochou olivového oleje a másla lehce osmahneme rozmačkaný česnek, přidáme mladý špenát, chvíli podusíme (2-3 minuty).
- Nyní chléb potřete trochou sýra ricotta, rozložte na něj špenát, osolte a opepřete, posypte strouhaným parmazánem a vložte na několik minut do velmi horké trouby/grilu.
Tip: Někdy, podle toho, co je zrovna v lednici, tam dávám i nakrájené žampiony, sušená rajčata apod.
2. způsob: Bruschetta se špenátem, rajčaty a pórkem
Co budeme potřebovat:
- plátky chleba
- česnek
- olivový olej
- pórek
- mladý špenát
- sůl pepř
- tučný sýr (Feta)
- malá rajčata
- Nejprve chléb dobře opečte a potřete trochou česneku.
- Pórek (bílou část) dobře omyjte, nakrájejte a orestujte na troše olivového oleje.
- Po pěti minutách přidejte prolisovaný česnek a nechte ho trochu uvolnit jeho vůni.
- Přidejte mladý špenát, 4-5 minut míchejte a vmíchejte rozdrobený sýr feta. Osolte a povařte (před přidáním soli vyzkoušejte).
- Nyní na chléb naaranžujte špenát, přidejte nakrájená malá rajčata a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud se Vám tyto inspirace na Italskú Bruschettu líbily, sdílejte článek i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept na křupavý domácí chléb hotový za 30 minut – už nemusíte kupovat pečivo v obchodě.