Dobrá roláda není nikdy špatná. V kombinaci s dobrou náplní je to skvělý dezert. Malinová roláda s mascarpone a mandlemi, kterou vám dnes představujeme, je naším super oblíbeným. Doslova. Kombinace příjemné chuti mascarpone a správně vyvážené osvěžující malinové náplně je totiž naprosto neodolatelná.
Tento moučník rozhodně doporučujeme péct, když chcete s někým udělat dojem nebo se blýsknout před důležitou návštěvou!
Malinová roláda s mascarpone a mandlemi
Co budeme potřebovat:
- 5 vaječných bílků
- 250 gramů mascarpone
- 1 šlehačka
- 100 gramů klasického cukru
- 250 gramů moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- mandlové lupínky
- čerstvé maliny
Jak budeme postupovat:
- Nejprve oddělte bílky od vajec. Bílky vložte do vyšší mísy a žloutky dejte stranou. Později je můžete použít například do smažených pokrmů. Začněte šlehat bílky mixérem a pomalu po troškách přidávejte citronovou šťávu a cukr. Šlehejte, dokud není husté a lesklé.
- Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně jej potřete bílkem. Posypeme mandlemi a pečeme v troubě 25 minut při 180 stupních. Upečené bílky nechte vychladnout.
- Mezitím připravte krém z mascarpone. Šlehačku ušlehejte s cukrem a mascarpone. Poté krém rozetřete na upečené bílky. Na krém naneseme několik malin a pomocí papíru začneme roládu pomalu stáčet.
- Jakmile je roláda celá, dejte ji alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním ji můžete ozdobit malinami, lístky máty nebo jiným ovocem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud se Vám tento recept na malinovú roládu s mascarpone líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na nejjednodušší ovocný dezert na světě: Hruškový crumble s křupavou drobenkou!