KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY, které chutnají lépe, než ty z cukrárny. Neváhejte!

Karamelové větrníky – jsou dokonalé, vypadají úžasně a chutnají ještě lépe.  Jakmile jsme po upečení ochutnali první sousto, věděli jsme, že se k tomuto receptu určitě vrátíme.

Pokud jste milovníky sladkých dobrot, nemáte nad čím váhat. Tento recept je skvělý!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY, které chutnají lépe, než ty z cukrárny
Zdroj: top-rezepte.de

Karamelové větrníky se šlehačkou

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 250 ml vody
  • 90 g 100% tuku
  • špetka soli
  • 140 g hl. mouky
  • 4 ks vajec

na krém:

  • 0,5 l mléka
  • 2 bal. vanilkového pudinku
  • 70 g cukru
  • 200 g másla
  • 3 bal. vanilkové cukry
  • 4 lžíce rumu

karamelová šlehačka:

  • 100 g cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 200 ml šlehačky

karamelová poleva:

  • 150 g cukru
  • 5-8 lžic smetany ke šlehání


Jak budeme postupovat:

  • Všechno na těsto přivedeme k varu a přidáme 140 g mouky, mícháme 5 minut. Necháme vychladnout a pak do něj postupně zašleháme 4 vejce.
  • Na plech na pečení stříkejte větrníčky. Pečte ve vysoké teplotě při 200 °C po dobu 15 minut a poté znovu při 170 °C po dobu asi 10-15 minut. Ještě teplé je odklopte.
  • Krém: 0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 70 g cukru, 200 g rozpuštěného másla, 3 vanilkové cukry, 4 lžíce rumu – všechno spolu povaříme až vznikne pudink.
  • Karamelová šlehačka: 100 g cukru rozehřejte na zlatavý karamel a opatrně do něj přidejte 150 ml rozehřáté smetany, neustále a opatrně míchejte, uvolní se plno páry a mohli byste se opařit. Nechte vzniklé hrudky rozpustit, pak je sceďte a po vychladnutí dejte na noc do lednice. Druhý den ušlehejte 200 ml šlehačky a vmíchejte do ní krémový karamel.
  • Karamelová poleva: 150 g cukru zkaramelizujeme. Za stálého míchání přidáme po kapkách 5-8 lžic smetany, jinak se mohou vytvořit hrudky. Měl by mít konzistenci tekutého medu. Je-li příliš tekutý, stačí ho zahustit trochou moučkového cukru. Namáčíme do ní vrchní poloviny větrníků a necháme okapat.
  • Následně větrníky plníme jako na obrázku!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek na karamelové větrníky i Vašim přátelům! Doporučujeme také ledové kostky se smetanovým krémem a čokoládovou polevou!