Neodolatelný čokoládový perník se švestkovým džemem, jehož chuť se vám rozplyne na jazyku!

Pokud jste milovníci dobrých domácích perníků, pak si tento čokoládový perník se švestkovým džemem naprosto zamilujete.

Lahodná vůně, dokonalá chuť a snadná příprava. Navíc potřebujete pouze ingredience, které máte běžně doma. Pokud rádi pečete, ale bojíte se složitých receptů, tady vám to nehrozí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Neodolatelný čokoládový perník se švestkovým džemem
Zdroj: kfetele.ro

Čokoládový perník se švestkovým džemem

Co budeme potřebovat:

  • 150 gramů hořké čokolády
  • 150 gramů másla
  • 100 gramů cukru
  • 4 vejce
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 7 polévkových lžic (asi 70 gramů) polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • švestkový džem


Jak budeme postupovat:

  • Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a perníkovým kořením.
  • Přidejte změklé máslo, cukr a vejce. Vypracujte těsto a nakonec vmíchejte vychladlou čokoládu. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozetřete a perník pečte při 160 stupních asi 35-40 minut.
  • Když je koláč upečený a trochu vychladlý, potřete ho štědrou vrstvou švestkového džemu. Nakonec přidejte polevu ganache. Nechte ho vychladnout, třeba i chvíli v lednici, a můžete ho nakrájet na krásné kostičky.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na čokoládový perník se švestkovým džemem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na netradiční pečený koláč s celými jablky – můžete ho dozdobit šlehačkou nebo džemem!