Pokud jste milovníci dobrých domácích perníků, pak si tento čokoládový perník se švestkovým džemem naprosto zamilujete.
Lahodná vůně, dokonalá chuť a snadná příprava. Navíc potřebujete pouze ingredience, které máte běžně doma. Pokud rádi pečete, ale bojíte se složitých receptů, tady vám to nehrozí.
Čokoládový perník se švestkovým džemem
Co budeme potřebovat:
- 150 gramů hořké čokolády
- 150 gramů másla
- 100 gramů cukru
- 4 vejce
- 3 lžičky perníkového koření
- 7 polévkových lžic (asi 70 gramů) polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- švestkový džem
Jak budeme postupovat:
- Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a perníkovým kořením.
- Přidejte změklé máslo, cukr a vejce. Vypracujte těsto a nakonec vmíchejte vychladlou čokoládu. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozetřete a perník pečte při 160 stupních asi 35-40 minut.
- Když je koláč upečený a trochu vychladlý, potřete ho štědrou vrstvou švestkového džemu. Nakonec přidejte polevu ganache. Nechte ho vychladnout, třeba i chvíli v lednici, a můžete ho nakrájet na krásné kostičky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na čokoládový perník se švestkovým džemem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na netradiční pečený koláč s celými jablky – můžete ho dozdobit šlehačkou nebo džemem!