Lahodná kokosová buchta se sušenkovým základem a čokoládovou polevou!

Pokud hledáte inspiraci na rychlou a nepečenou mňamku či už jen máte rádi kokosové dezerty a chcete zkusit něco nového, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme kokosovou buchtu se sušenkovým základem a čokoládovou polevou. Tato kokosová chuťovka je díky nepečenému postupu skvělou volbou na teplé dny. Recept vás může také oslovit svou snadnou a velice rychlou přípravou. Připraveno jej máme za pár minut! Jen je pak nutné naše řezy umístit na alespoň pár desítek minut do lednice, aby nám krásně ztuhly.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně tuto kokosovou buchtu se sušenkovým základem a čokoládovou polevou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na výborné kokosové nepečené řezy
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový dezert!


Výborný recept na kokosovou buchtu se sušenkovým základem:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 400 g mletých sušenek
  • 5 lžic kakaa
  • 4 lžičky džemu
  • 60 g cukru
  • 1,7 dl vody

krém:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 2 čokolády na vaření (poleva)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme cukr s vodou a svaříme na nit. (Nit je termín používaný při vaření cukru. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme tak dlouho, dokud se po namočení špejle do cukrového roztoku cukr netáhne jako nit.)

2) V této konzistenci smícháme s mletými sušenkami. Přidáme džem a kakao. Důkladně promícháme a směs rozdělíme na 3 části.

3) Pokračujeme krémem. Vymícháme si máslo s cukrem. Můžeme použít mixér. Přidáme kokos a opět důkladně promícháme.

4) V dalším kroku začneme náš dezert sestavovat. Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Na dno umístíme první část těsta. To pomažeme polovinou našeho kokosového krému. Následuje druhá část těsta a zbytek krému. Nakonec přiklopíme poslední častí těsta.

5) Na úplný závěr náš dezert zalijeme rozpuštěnou čokoládou a umístíme na pár hodin do lednice, kde nám řezy krásně ztuhnou.