Připravte si vynikající masová roláda ve smetanové omáčce. Toto jídlo je skvělým obědem nebo večeří pro celou rodinu. Díky složení, které všichni milují, a reprezentativnímu vzhledu lze takovou mňamku podávat na jakémkoli slavnostním stole. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Vynikající masová roláda ve smetanové omáčce:
Co budeme potřebovat:
- vepřová kotleta – 1 kg
- sůl – 10 g
- černý pepř – 10 g
- slanina – 300 g
- houby – 300 g
- cibule – 100 g
- olej – 20 ml
- sůl – 10 g
- černý pepř – 5 g
- sladká smetana na vaření – 100 ml
- tvrdý sýr – 150 g
Jak budeme postupovat:
1) Vepřové maso si opatrně nařeže, aby nám vznikl velký plát, který následně naklepeme paličkou.
2) Osolíme, opepříme a přidáme plátky slaniny.
3) Na pánvi si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku společně s žampióny. Osolíme, opepříme a promícháme. Tuto směs navrstvíme na maso a srolujeme.
4) Takto připravenou roládu nakrájíme na plátky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
5) Maso polijeme smetanou na vaření a na každý kus navrstvíme nahrubo nastrouhaný sýr. Pečeme 40 minut při 180 stupních. Přejeme Vám dobrou chuť.