Vynikající masová roláda ve smetanové omáčce – skvělý tip na oběd

Připravte si vynikající masová roláda ve smetanové omáčce. Toto jídlo je skvělým obědem nebo večeří pro celou rodinu. Díky složení, které všichni milují, a reprezentativnímu vzhledu lze takovou mňamku podávat na jakémkoli slavnostním stole. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

52nq 8i qd0
Zdroj: Cookrate

Vynikající masová roláda ve smetanové omáčce:

Co budeme potřebovat:

  • vepřová kotleta – 1 kg
  • sůl – 10 g
  • černý pepř – 10 g
  • slanina – 300 g
  • houby – 300 g
  • cibule – 100 g
  • olej – 20 ml
  • sůl – 10 g
  • černý pepř – 5 g
  • sladká smetana na vaření – 100 ml
  • tvrdý sýr – 150 g

Jak budeme postupovat:

1) Vepřové maso si opatrně nařeže, aby nám vznikl velký plát, který následně naklepeme paličkou.

2) Osolíme, opepříme a přidáme plátky slaniny.

Snímek obrazovky 2022 02 06 v 16.15.39
Zdroj: Cookrate

3) Na pánvi si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku společně s žampióny. Osolíme, opepříme a promícháme. Tuto směs navrstvíme na maso a srolujeme.

Snímek obrazovky 2022 02 06 v 16.15.51
Zdroj: Cookrate

4) Takto připravenou roládu nakrájíme na plátky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

5) Maso polijeme smetanou na vaření a na každý kus  navrstvíme nahrubo nastrouhaný sýr. Pečeme 40 minut při 180 stupních. Přejeme Vám dobrou chuť.

Podáváme s oblíbenou přílohou.
Podáváme s oblíbenou přílohou.                                                    Zdroj: Cookrate

VIDEO NÁVOD: