Vynikající domácí lasagne z mletého vepřového masa s báječnou chutí!

Lasagne jsou velmi známým a oblíbeným pokrmem italské kuchyně. Pokud si rádi pochutnáváte na této kuchyni, jistě znáte lasagne. Možná vás dokonce napadlo zkusit si je vyrobit doma.

Teď už vám nic nebrání, protože s tímto jednoduchým receptem to zvládnou i začátečníci. Během několika málo okamžiků si již můžete vychutnat syté a chutné jídlo, které je zároveň jemné, ale chutné. Domácí lasagne si určitě zamilujete.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí lasagne z mletého vepřového masa

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 4 střední mrkve
  • 4 středně velké stonky celeru
  • 2 střední kusy cibule
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 3 bobkové listy
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 l kondenzovaných rajčat
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • 100 ml olivového oleje
  • 125 g těstovin na lasagne
  • 300 g sýra
  • 70 g margarínu
  • 70 g hladké mouky
  • 700 ml mléka


Jak budeme postupovat:

  • Očistěte cibuli, mrkev a celer a nakrájejte je na kostičky.
  • Na pánvi rozehřejte olej, orestujte maso, přidejte víno, osolte a opepřete.
  • Poté přidejte zeleninu, vývar, rozmarýn a rajčata, dobře promíchejte a několik minut povařte.
  • V jiné nádobě smíchejte mléko, mouku, máslo, osolte a opepřete, přiveďte k varu a získáte bešamelovou omáčku.
  • Do zapékací misky dejte vrstvu těstovin, přidejte vrstvu boloňské omáčky a na ni vrstvu bešamelové omáčky, opakujte, dokud vám nedojdou ingredience, a navrch nastrouhejte sýr.
  • Pečte 30 minut při 200 stupních, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte teplé.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud se Vám tento recept na lasagne z mletého vepřového masa líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také zapečené vepřové kotlety s vynikající náplní – všichni si tento recept zamilují!