Lasagne jsou velmi známým a oblíbeným pokrmem italské kuchyně. Pokud si rádi pochutnáváte na této kuchyni, jistě znáte lasagne. Možná vás dokonce napadlo zkusit si je vyrobit doma.
Teď už vám nic nebrání, protože s tímto jednoduchým receptem to zvládnou i začátečníci. Během několika málo okamžiků si již můžete vychutnat syté a chutné jídlo, které je zároveň jemné, ale chutné. Domácí lasagne si určitě zamilujete.
Domácí lasagne z mletého vepřového masa
Co budeme potřebovat:
- 1 kg mletého vepřového masa
- 4 střední mrkve
- 4 středně velké stonky celeru
- 2 střední kusy cibule
- 3 větvičky rozmarýnu
- 3 bobkové listy
- 300 ml červeného vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 l kondenzovaných rajčat
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 100 ml olivového oleje
- 125 g těstovin na lasagne
- 300 g sýra
- 70 g margarínu
- 70 g hladké mouky
- 700 ml mléka
Jak budeme postupovat:
- Očistěte cibuli, mrkev a celer a nakrájejte je na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej, orestujte maso, přidejte víno, osolte a opepřete.
- Poté přidejte zeleninu, vývar, rozmarýn a rajčata, dobře promíchejte a několik minut povařte.
- V jiné nádobě smíchejte mléko, mouku, máslo, osolte a opepřete, přiveďte k varu a získáte bešamelovou omáčku.
- Do zapékací misky dejte vrstvu těstovin, přidejte vrstvu boloňské omáčky a na ni vrstvu bešamelové omáčky, opakujte, dokud vám nedojdou ingredience, a navrch nastrouhejte sýr.
- Pečte 30 minut při 200 stupních, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte teplé.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud se Vám tento recept na lasagne z mletého vepřového masa líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také zapečené vepřové kotlety s vynikající náplní – všichni si tento recept zamilují!