Oblíbené kostky Monte s báječnou chutí! Jednoduchý krémový dezert s kakaovým piškotem!

Pokud jste také velkými milovníky krémových dezertů, pak vás potěší dnešní recept na krémové kostky Monte s kakaovým piškotem. S trochou nadsázky budete mít dezert připravený dřív, než se vám uvaří voda na kávu. Káva se totiž skvěle hodí ke smetanovému dezertu.

Stačí chvilka pečení, voňavá káva, dobrá nálada, příjemné počasí a pohodový den může začít.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Recept na kostky Monte s kakaovým piškotem

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 5 vajec
  • 5 polévkových lžic cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

na krém:

  • 1 l mléka
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 250 g másla
  • 200 g čokolády na vaření


Jak budeme postupovat:

  1. Nejprve upečte piškotové těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Do směsi přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Plech vyložte pečicím papírem. Nalijte na něj těsto. Pečte při 180 stupních asi 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.
  2. Nyní je na řadě smetana. Krém uvařte klasickým způsobem. Do vroucího mléka s cukrem přidejte pudinkový prášek a uvařte pudink. Nechte vychladnout. Máslo utřete do hladka. Přidejte ji do studeného krému. Rozmixujte na hladký krém.
  3. Upečený a vychladlý piškot potřete pudinkovým krémem.
  4. A nakonec luxusní poleva. Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni. Dále ji neohřívejte a stáhněte ji z ohně. Vyšlehejte smetanu a důkladným mícháním ji spojte s čokoládou. Vzniklou polevu nalijte na pudinkový krém a nechte ztuhnout.
  5. Hotové plátky můžete ještě nechat vychladnout vcelku.

Přejeme dobrou chuť!

Recept na kostky Monte s kakaovým piškotem
Zdroj: coolinarika.com

Pokud se Vám recept na kostky Monte s kakaovým piškotem líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i recept na nepečený smetanový dort s džemem, sušenkami a čokoládou.