Domů Recepty Jablečná roláda – Nastrouhaná jablka zalijte těstem, upečte a nakonec jen srolujte

Jablečná roláda – Nastrouhaná jablka zalijte těstem, upečte a nakonec jen srolujte

ZDROJКулинарная Самобранка

Hledáte ideální dezert ke kávě? Vyzkoušejte tento dnešní jablečný recept. Jablečná roláda – Nastrouhaná jablka zalijte těstem, upečte a nakonec jen srolujte. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Pojďme na to.

Nastrouhaná jablka provoní celou kuchyni.
Nastrouhaná jablka provoní celou kuchyni.            Zdroj: Кулинарная Самобранка

Recept na jablečnou roládu:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • hladká mouka – 120 gr
  • cukr kr. – 120 gr
  • vejce – 3 ks.
  • prášek do pečiva – 1 lžička
  • vanilín – špetka

Na náplň:

  • jablka – 4 kusy
  • cukr – 2 lžičky
  • skořice
  • citrónová šťáva – 1 polévková lžíce

K posypání:

  • moučkový cukr


Jak budeme postupovat:

1) Jablka nastrouháme a smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.

Nastrouhaná jablka.
Zdroj: Кулинарная Самобранка

2) Připravíme si těsto. V misce utřeme vajíčka s cukrem do pěny. Přidáme vanilku a nakonec ručně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

Těsto mícháme alespoň několik minut.
Těsto mícháme alespoň několik minut.                Zdroj: Кулинарная Самобранка

3) Nastrouhaná jablka rozložíme na plech vystlaný papírem (papír lehce pomastíme).

4) Na jablka navrstvíme těsto a uhladíme. Vznikne nám ideální dezert.

Těsto pomocí špachtle rozetřeme po jablkách.
Těsto pomocí špachtle rozetřeme po jablkách.    Zdroj: Кулинарная Самобранка

5) Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut. Potom obrátíme a odstraníme pečící papír.

6) Roládu opatrně srolujeme, zabalíme do pečicího papíru. Necháme vychladnout .

Nepřehlédněte:
Skvělé jahodové řezy s tvarohem se snadnou přípravou
stačí nastrouhat jablka, zalít těstem, srolovat a dát péct – ideální dezert
Zdroj: Кулинарная Самобранка

7) Nakonec posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Tento ideální dezert můžeme podávat vychlazený. 
Tento ideální dezert můžeme podávat vychlazený.  Zdroj: Кулинарная Самобранка

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept na jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou skvělý recept na vanilkové řezy.