Tento originální francouzský krémový dezert s čokoládou je naprosto úžasný. Bílkový krém v kombinaci s vanilkovým pudinkem je něco neuvěřitelného. Díky našemu receptu se do jeho přípravy můžete pustit už dnes.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Recept na domácí krémový dezert s čokoládou
Co budeme potřebovat:
- listové těsto
- 100 g čokolády
pro vanilkový krém:
- 6 vaječných bílků
- 100 g cukru
- 4 zlaté klasy
- 100 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1,5 l vody
- špetka soli
krémová vrstva:
- 500 ml smetany
- lžíce moučkového cukru
topping:
- 200 g čokolády
- lžíce oleje
Jak budeme postupovat:
- Nejprve upečte listové těsto klasickým způsobem a nechte ho vychladnout.
- Čokoládu a olej rozpusťte ve vodní lázni.
- Upečené listové těsto potřete čokoládou. Ta tvoří spodní část dezertu.
- Poté smíchejte bílky se špetkou soli a krystalovým cukrem. Pudinkový prášek, moučkový a vanilkový cukr důkladně rozmíchejte v 1/3 vody.
- Do této směsi přidejte zbytek vody a začněte vařit. Mírně zahřejte a pomalu přiveďte k varu. Získáte hustý krém.
- Přidejte vyšlehané bílky a společně vařte další 3 minuty. Vyjměte je a nechte vychladnout.
- Pak ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem.
- Na spodní část, kterou tvoří listové těsto potřené čokoládou, navrstvíme vanilkový krém. Navrch přidejte vrstvu krému.
- Čokoládu opět rozpusťte ve vodní lázni, ale tentokrát na polevu. Na šlehačku nalijte rozpuštěnou čokoládu a rozetřete ji.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na domácí krémový dezert s čokoládou i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na božské kapsičky z listového těsta plněné nadýchaným krémem a nutellou.