Česká kuchyně má mnoho svých charakteristických rysů a pokrmů. Jednou z nich jsou pomazánky všech druhů a chutí. Určitě si na nějaké vzpomenete. Velmi typická je vaječná pomazánka.
Pokud se těmto pomazánkám v obchodech vyhýbáte, protože se bojíte konzervantů nebo přílišného množství tuku, není nic jednoduššího než si vyrobit vlastní domácí vaječnou pomazánku. Vyzkoušejte například tento recept!
Domácí zdravá vaječná pomazánka se smetanou a cibulí
Co budeme potřebovat:
- 6 vařených vajec
- půl cibule
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička sladké hořčice
- mletý kmín
- sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
1) Oddělte žloutky a bílky nakrájejte na větší kousky. Žloutky rozmačkejte vidličkou a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí a pepřem.
2) Poté vmíchejte bílky a nakrájenou cibuli. Před podáváním nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce.
Přejeme dobrou chuť!