Netradiční pečený koláč s celými jablky – můžete ho dozdobit šlehačkou nebo džemem!

Léto je hlavním obdobím pro ovoce všeho druhu. Pokud máte rádi jablka spíše v koláčích, jistě znáte mnoho receptů. Tento moučník se však liší tím, že jablka jsou použita celá, což přispívá ke konečnému a lákavému vzhledu celého moučníku. Vyzkoušejte si to sami! Tento recept netradiční pečený koláč s celými jablky, který můžete ho dozdobit šlehačkou nebo džemem!


Recept na netradiční pečený koláč s celými jablky:

Co budeme potřebovat:

  • 100 g másla
  • 250 g cukru
  • 7 lžic mouky
  • 7 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • Kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce strouhanky
  • 7 velkých jablek
  • 6 lžic vody
  • jam
  • šlehačka

Jak budeme postupovat:

1) Smíchejte máslo, cukr a strouhanku, oloupejte jablka a vyjměte jejich středy. Jablka obalte v cukrové směsi a vše spolu se zbytkem cukru a másla přidejte do formy. Pečte v troubě, dokud se máslo a cukr nerozpustí.

2) Žloutky smíchejte se 7 lžícemi cukru, přidejte vodu a promíchejte, poté vmíchejte vanilkový cukr, pěnu z bílků, mouku a promíchejte.

3) Po vychladnutí jablek přidejte do formy připravené těsto. Pečte v troubě dozlatova a poté můžete ozdobit džemem a šlehačkou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!