Nejlepší domácí kváskové buchty jako od babičky hotové za 20 minut

Je letní ráno, nemusíte nikam chodit a k snídani si dáte báječnou horkou kávu, která provoní celý byt, a plněné, lahodné babiččiny buchty z kvásku. Při každém soustu cítíte měkké těsto a jakoukoli náplň. Vůně a chuť buchet je přímo neodolatelná. Samozřejmě si je můžete vychutnat s džemem nebo marmeládou, záleží na vaší chuti.


Co budeme potřebovat:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 8 dkg másla
  • 7 dkg moučkového cukru
  • kostka droždí
  • 3 dl mléka
  • 2 žloutky

Jak budeme postupovat:

  1. Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka připravte kvásek. Nechte ji několik minut působit a zdvojnásobte objem. Zhruba 10 minut.
  2. V míse smíchejte mouku, máslo, vejce a cukr. Kvásek vlijte do jamky v mouce a promíchejte.
  3. Těsto nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Poté vymažte plech olejem.
  4. Z těsta vytvarujte jednotlivé buchty, naplňte je libovolnou náplní a položte je vedle sebe do zapékací misky.
  5. Pečte 20 minut při 200 stupních.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!