Kromě jablek také hrušky patří mezi tradiční podzimní ovoce, kterému právě začala sezóna! Toto ovoce má vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů, a proto jsme si pro Vás v dnešním příspěvku připravili další sladkou pochoutku z hrušek.
Jedná se o křupavé hruškové taštičky – dezert ideální “do ruky”. Tento jedinečný dezert v sobě ukrývá lahodnou kombinaci hrušek, skořice a karamelového salka. Pojďme se podívat na snadný a jednoduchý postup, jak si tuto pochoutku připravit doma.
Ingredience: (9 porcí)
- 4-5 oloupaných hrušek zbavených jádřince
- lžíce mleté skořice
- 1 balení listového těsta (my použili již rozválené)
- 2 lžíce karamelového salka
- 1 prošlehané vejce
- podle chuti můžete dosladit třtinovým cukrem (my sladili pouze salkem)
Postup:
(1) Předehřejeme si troubu na 200°C.
(2) Ve větší míse smícháme hrušky nakrájené na malé kostičky (či nastrouhané) se skořicí a salkem.
(3) Z vyváleného těsta si vykrojíme (třeba skleničkou) cca 18 koleček (podle průměru naší skleničky). Polovinu z nich dáme na plech vyložený pečícím papírem a zbytek odložíme stranou. Pokud zbylo ještě dost těsta, můžeme ho znovu rozválet a vykrojit další kolečka.
(4) Doprostřed našich koleček lžící rozdělíme směs hrušek, kterou potom přikryjeme zbylými kolečky. Řádně prstama spojíme okraje aby nám nikde nevytékalo salko a šťáva z hrušek. Okraje lze ještě přimáčknout pomocí vidličky.
(5) Každé taštičce ještě na vrchu nařízneme nožem kříž a na závěr ho potřeme vejcem. Pečeme zhruba 14-16 minut dozlatova.