Jen máloco je s naší národní kuchyní spojeno tak úzce, jako naše nejtypičtější příloha – brambory. Jistě si je také dopřáváte několikrát týdně v mnoha různých úpravách s širokým výběrem masa a zeleniny. Pokud máte rádi brambory a hledáte inspiraci pro kreativní obměnu, připravte si jako skvělou přílohu bramborové knedlíky a to jen z 1 vejce!
Hodí se k jakémukoli masu a na talíři vypadají skvěle.
Bramborové knedlíky z 1 vejce
Co budeme potřebovat:
- 500 g vařených, rozmačkaných brambor
- 100 g mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 20 g tuku
- 1 vejce
Jak budeme postupovat:
1) Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte. Smíchejte tuk s vejcem, přidejte sůl, vychladlé brambory, mouku a dobře promíchejte. Z těsta vytvarujte válečky o průměru 2 cm a nakrájejte je na jednotlivé knedlíky. Knedlíky vařte v horké vodě a nemíchejte je.
2) Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu vody, po jedné nebo dvou minutách jeden z nich vyjměte, ochutnejte, a pokud je hotový, celý hrnec opatrně slijte.
3) Podávejte je samotné, se sladkou přílohou nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na bramborové knedlíky i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také další inspirativní recept, konkrétně na Masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči.