Recept našich babiček – Nejlepší domácí lokše z pouhých tří ingrediencí!

Tradiční jídla jsou na našich webových stránkách velmi oblíbená. Chutné domácí pokrmy jsou prostě k nezaplacení. Dnes vám přinášíme babiččin recept na nejlepší domácí bramborové lokše.

Nejlépe chutnají namazané máslem nebo sádlem, ale můžete je připravit i jinak. Jejich výroba je neuvěřitelně jednoduchá a potřebujete k ní pouze tři základní ingredience, které určitě najdete u Vás doma!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Co budeme potřebovat:
  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • sůl


Jak budeme postupovat:

1) Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

2) K bramborám přidejte sůl a mouku a vypracujte těsto, které vytvarujte do tvaru válečku a rozdělte na asi 15 kousků.

Nejlepší domácí lokše z pouhých tří ingrediencí
Foto: Pinterest

3) Každý kousek rozválejte na pomoučené desce na kruh o 1-2 mm.

4) Lokše propíchněte vidličkou a opečte nasucho na pánvi nebo na grilu z obou stran.

Nejlepší domácí lokše z pouhých tří ingrediencí
Foto: Pinterest

5) Bramborové lokše chutnají fantasticky s dušeným zelím a pečenou husou, jsou také výborné na sladko se švestkovou marmeládou nebo mákem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na lahodné marmeládové tyčinky pouze ze 4 ingrediencí!