Tradiční jídla jsou na našich webových stránkách velmi oblíbená. Chutné domácí pokrmy jsou prostě k nezaplacení. Dnes vám přinášíme babiččin recept na nejlepší domácí bramborové lokše.
Nejlépe chutnají namazané máslem nebo sádlem, ale můžete je připravit i jinak. Jejich výroba je neuvěřitelně jednoduchá a potřebujete k ní pouze tři základní ingredience, které určitě najdete u Vás doma!
Co budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- sůl
Jak budeme postupovat:
2) K bramborám přidejte sůl a mouku a vypracujte těsto, které vytvarujte do tvaru válečku a rozdělte na asi 15 kousků.
3) Každý kousek rozválejte na pomoučené desce na kruh o 1-2 mm.
4) Lokše propíchněte vidličkou a opečte nasucho na pánvi nebo na grilu z obou stran.
5) Bramborové lokše chutnají fantasticky s dušeným zelím a pečenou husou, jsou také výborné na sladko se švestkovou marmeládou nebo mákem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na lahodné marmeládové tyčinky pouze ze 4 ingrediencí!