Domů Recepty Krémové kostky s naprosto báječným vanilkovým krémem a pověstnou lehkou chutí!

Krémové kostky s naprosto báječným vanilkovým krémem a pověstnou lehkou chutí!

ZDROJnosality.hu

Kostky krému jsou úžasně lehké a chuť krému je neodolatelná. Zamilují si ji všichni členové rodiny. Včetně vás! Chladné počasí nám mění nejenom náladu, ale i také chutě. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na krémové kostky je tím pravým.

nosality.hu
Zdroj: nosality.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Recept na krémové kostky:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 2 dl mléka
  • 15 g prášku do pečiva
  • špetka soli

Na krém:

  • 1,25 l mléka
  • 5 vajec
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 6 vrchovatých lžic cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru

Na polevu:

  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 5 dkg másla

Jak budeme postupovat:

  1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a soli vypracujte těsto a rozdělte ho na 4 části. Jednotlivé kousky rozválejte na velikost velkého plechu a pečte je 5 minut při 170 °C. Upečené pláty opatrně přeneste na pracovní plochu a nechte je tam vychladnout.
  2. Nyní připravte krém. Na mírném ohni za stálého míchání postupně přidávejte ke žloutkům cukr, mléko a mouku. Nechte 1-2 minuty zhoustnout a odstavte z ohně.
  3. Poté vyšlehejte bílky do tuha a do krémové konzistence. Bílky opatrně vmíchejte do teplé, nikoli horké smetany. Ještě teplý krém postupně nanášejte na pláty. Tedy plátek, krém, plátek, krém, plátek, krém, plátek, krém, plátek. Nakonec ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a rovnoměrně ji rozetřete na horní plátek. Vložte do chladničky a nechte vychladnout, nejlépe přes noc.
Nepřehlédněte:
Zapečená kuřecí prsa obalená v mouce smíchané s červenou paprikou - úžasná chuť

Přejeme dobrou chuť!