Domácí tvarohové buchty hotové za 30 minut – jednoduché a velmi chutné

Další z tradičních receptů našich babiček jsou domácí buchty plněné tvarohem nebo marmeládou. Pokud se chcete vrátit do dětství nebo naopak připravit tuto pochoutku pro své děti, neváhejte vyzkoušet tento recept. Není to žádná raketová věda a příprava není složitá. Můžete vyzkoušet různé náplně, nemusí to být jen tradiční tvaroh. Můžete použít různé džemy, nakládané ovoce nebo čerstvé ze zahrady.

Domácí tvarohové buchty
Zdroj: receptneked.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí tvarohové buchty hotové za 30 minut

Co budeme potřebovat:

složení:

  • 85 dkg polohrubé mouky
  • 6 dl vlažného mléka
  • 40 g čerstvého droždí
  • 2 lžíce medu
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 100 g rozpuštěného másla
  • špetka soli

plnění:

  • 500 g tvarohu
  • 30 g mouky
  • 4 šálky cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 citronová strouhaná kůra
  • 100 g rozinek
  • 2 vejce


Jak budeme postupovat:

  1. S výjimkou másla smíchejte všechny ingredience na těsto a nechte je alespoň 10 minut odstát. Po této době přidejte máslo a velmi dobře promíchejte.
  2. Dejte na teplé místo kynout (25 minut). Během této doby připravte náplň.
  3. Tvaroh smíchejte s cukrem, moukou, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, žloutkem a rozinkami. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Směs promíchejte.
  4. Z těsta vykrájejte čtverce 10 × 10, do středu každého z nich dejte lžíci náplně a přehněte dovnitř.
  5. Následně je rozložte na plech vyložený papírem a pečte 30 minut při 170 stupních.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i svým přátelům! Inspirujte se dalším super receptem z kynutého těsta: výborné kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem.