Už vás nebaví připravovat vařené nebo pečené brambory s masem? Hledáte něco trochu netradičního, ale s použitím domácích surovin, které máte po ruce? Myslím, že tento recept na zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem to splňuje na 100 %. Připravte si je podle našeho receptu.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem
Budete potřebovat:
- 4 brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku (případně více)
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce strouhaného sýra
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- sůl a pepř na dochucení
- bylinky podle chuti
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjte, neloupejte je, ale nechte je ve slupce. Vložte je do hrnce s vodou a vařte 15-20 minut.
Mezitím v misce smíchejte olivový olej a česnek. Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj uvařené brambory a vidličkou je trochu rozmačkejte. Každou bramboru potřete trochou olivového oleje a česneku, posypte solí a pepřem a případně posypte bylinkami.
Úplně nakonec přidejte parmazán a strouhaný sýr a celé to zapečte v troubě 7-10 minut. Pokud máte funkci grilu, je to ještě lepší.
Podávejte s masem nebo se zakysanou smetanou či kysaným zelím. Dobrou chuť!
Tip na rychlý oběd: Masové kuličky na česneku a pivu.