Zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem: Chuťovka hotová za pár minut

Už vás nebaví připravovat vařené nebo pečené brambory s masem? Hledáte něco trochu netradičního, ale s použitím domácích surovin, které máte po ruce? Myslím, že tento recept na zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem to splňuje na 100 %. Připravte si je podle našeho receptu.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.


Zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem

Budete potřebovat:

  • 4 brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (případně více)
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce strouhaného sýra
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • bylinky podle chuti

Postup:

Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjte, neloupejte je, ale nechte je ve slupce. Vložte je do hrnce s vodou a vařte 15-20 minut.

Mezitím v misce smíchejte olivový olej a česnek. Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj uvařené brambory a vidličkou je trochu rozmačkejte. Každou bramboru potřete trochou olivového oleje a česneku, posypte solí a pepřem a případně posypte bylinkami.

Úplně nakonec přidejte parmazán a strouhaný sýr a celé to zapečte v troubě 7-10 minut. Pokud máte funkci grilu, je to ještě lepší.

Podávejte s masem nebo se zakysanou smetanou či kysaným zelím. Dobrou chuť!

zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem: chuťovka hotová za pár minut
Zdroj: myfridgefood.com

Tip na rychlý oběd: Masové kuličky na česneku a pivu.