Také se vám někdy stává, že když připravujete kuřecí prsa, jsou v konečné fázi vysušená a nejsou tak šťavnatá, jak jste chtěli? Pokud vyzkoušíte tento recept, už by se vám to nemělo stát.
Jako přílohu zvolte zeleninový salát nebo pečené brambory, ale kreativitě se meze nekladou.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Šťavnatá kuřecí prsa na pánvi s česnekem a limetkou
Budeme potřebovat:
- kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- jedna malá cibule
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička
- 1 šálek vývaru
- šťáva a kůra z jedné limetky
- 1/4 šálku koriandrových listů
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 1/3 šálku smetany ke šlehání
Postup:
Na pánvi na olivovém oleji opečte z každé strany kuřecí prsa, která jste předtím okořenili a osolili. Smažte je asi 5 minut z každé strany a poté je vyjměte z pánve.
Poté přidejte na pánev česnek a chilli a restujte asi 2-3 minuty. Poté přidejte kuřecí vývar, limetkovou šťávu a kůru, koriandr, papriku a pepř. Vše promíchejte a přidejte maso zpět do směsi. Celé to vařte asi 7-8 minut. Kuřecí prsa občas otočte.
Nakonec vmíchejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Nechte ji ještě několik minut povařit a pak můžete maso podávat. Jak jsem se zmínil na začátku, podávejte s opečenými bramborami nebo zeleninovým salátem. Užijte si to.
Doporučujeme: Vynikající krkovice na česneku s výbornou omáčkou.