Vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem. V dnešní článku Vám přinášíme recept na oblíbené ricottové marokánky s kandovaným ovocem, které chutnají opravdu skvěle.
Recept na ricottové marokánky s kandovaným ovocem:
Co budeme potřebovat:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 130 g másla
- 150 g cukru krupice
- 1 vejce
- 240 g ricotty
- Rozinek – 60 g
- 60 g kandovaného ovoce
- 60 g kandované citrusové kůry
- para ořechů – 60 g
- nesolených arašíd – 60 g
Jak budeme postupovat:
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřeme měkké máslo s cukrem, přidáme vejce, ricottu a promícháme.
- Vsypeme směs ovoce a ořechů a znovu promícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a vypracujeme mokré těsto.
- Na plech vyložený pečicím papírem klademe hrudky o průměru 2 cm.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut, až budou okraje zlaté.
Tyto ricottové marokánky si zamilujete.
Připravte si také mocca oválky s kávovým zrnkem – recept na vánoční cukroví