Domů Recepty Ricottové marokánky s kandovaným ovocem –  recept na vánoční cukroví

Ricottové marokánky s kandovaným ovocem –  recept na vánoční cukroví

ZDROJMarkéta Koutná

Vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem. V dnešní článku Vám přinášíme recept na oblíbené ricottové marokánky s kandovaným ovocem, které chutnají opravdu skvěle.

ricottové marokánky s kandovaným ovocem –  recept na vánoční cukroví
Zdroj: Markéta Koutná

Recept na ricottové marokánky s kandovaným ovocem:

Co budeme potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 130 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 240 g ricotty
  • Rozinek – 60 g
  • 60 g kandovaného ovoce
  • 60 g kandované citrusové kůry
  • para ořechů – 60 g
  • nesolených arašíd – 60 g

Jak budeme postupovat:

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřeme měkké máslo s cukrem, přidáme vejce, ricottu a promícháme.
  2. Vsypeme směs ovoce a ořechů a znovu promícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a vypracujeme mokré těsto. 
  3. Na plech vyložený pečicím papírem klademe hrudky o průměru 2 cm.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut, až budou okraje zlaté.

Tyto ricottové marokánky si zamilujete.

Nepřehlédněte:
Božská maková bábovka, která se hodí nejen ke kávě!

Připravte si také mocca oválky s kávovým zrnkem – recept na vánoční cukroví