Recept na jednoduché a rychle připravené máslové cukroví, které si zamilujete!

Období Vánoc a s nimi i spojené cukroví je tu! Proto jsme si pro vás dnes připravili tento fantastický recept na jednoduché máslové cukroví. Každý má rád to svoje ať už se jedná o linecké či vanilkové rohlíčky. Pokud ale hledáte něco nového nebo jen chcete vyplnit váš seznam cukroví, pak je tento recept přesně pro vás. Toto máslové cukroví vás jistě osloví svou snadnou a rychlou přípravou. Hotovo jej máte za pár desítek minut. Vám tak zbude více času na balení dárků.

Jedno sousto tohoto máslového cukroví vás přenes do říše blaha, které jen tak nebudete chtít opustit. Jsem tedy přesvědčen, že toto cukroví se stane stálicí na vašem seznamu cukroví i na další roky.

Už se vám zbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat toto výborné  a jednoduché máslové cukroví!

recept na jednoduché ale chuťově výborné máslové cukroví, které si zamilujete!
Zdroj: ketkes.com

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento čokoládový dezert se smetanovým krémem!


Výborný recept na máslové cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g změklého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 ks vajec
  • 10 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva

Jak postupovat:

1) Začneme jednoduše tím, že si smícháme v míse všechny uvedené ingredience. Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké těsto. To poté zabalíme do potravinářské folie a umístíme alespoň na hodinu do lednice.

2) Jakmile nám tato doba uplyne tak jej vyndáme a pokračujeme. Těsto si vyválíme na tloušťku zhruba půl cm. Nyní použijeme různá vykrajovátka a začneme tvořit jednotlivé tvary.

3) Jednotlivé kousky skládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme při 160 stupních zhruba 10-15 minut.

4) Po vychladnutí můžeme přizdobit čokoládou a oříšky. Dále můžeme namazat nutellou či marmeládou nebo klasicky obalit v moučkovém cukru.