Pokud Vás vaše osvědčené recepty již omrzely, zkuste pro tentokrát změnu. Tyto zapečená kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou Vás rozhodně dostanou. Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Nejen, že si pochutnáte, ale suroviny navíc můžete obměňovat podle vašich chutí a možností. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
Na bramborové placky:
- 1 kg strouhaných brambor
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- česnek
- mouka
- kuřecí prsa
Na dresink:
- 500 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- česnek
- kuřecí prsa
- zelenina podle chuti (rajčata, paprika, okurky, cibule, ledový salát)
Jak budeme postupovat:
- Smícháme si nastrouhané brambory s vejci, moukou a dochutíme pepřem. Následně usmažíme bramboráky.
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujte.
- Smíchejte zakysanou smetanu s pepřem a nakrájíme zeleninu.
- Nakonec pomažeme bramborové placky dresinkem a naplníme je kuřecím masem a zeleninou.
Doporučujeme: Mísa plněná brambory, šunkou a sýrem – Rychlý oběd v zapékací míse