Kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou

Pokud Vás vaše osvědčené recepty již omrzely, zkuste pro tentokrát změnu. Tyto zapečená kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou Vás rozhodně dostanou. Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Nejen, že si pochutnáte, ale suroviny navíc můžete obměňovat podle vašich chutí a možností. Pojďme na to.

kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou
Zdroj: viccmagazin.com

Co budeme potřebovat:

Na bramborové placky:

  • 1 kg strouhaných brambor
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • mouka
  • kuřecí prsa

Na dresink:

  • 500 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • kuřecí prsa
  • zelenina podle chuti (rajčata, paprika, okurky, cibule, ledový salát)

Jak budeme postupovat:

  1. Smícháme si nastrouhané brambory s vejci, moukou a dochutíme pepřem. Následně usmažíme bramboráky.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujte. 
  3. Smíchejte zakysanou smetanu s pepřem a nakrájíme zeleninu. 
  4. Nakonec pomažeme bramborové placky dresinkem a naplníme je kuřecím masem a zeleninou.

Doporučujeme: Mísa plněná brambory, šunkou a sýrem – Rychlý oběd v zapékací míse