Patříte mezi milovníky jablečných dezertů? V dnešním článku Vám krok za krokem představíme skvělý recept na rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami. Ať už si kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele a rodinu, sladkou tečku v podobě tohoto koláče ocení všichni.
Recept na rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami:
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 180 g cukru
- špetka soli
- 130 g bílého jogurtu
- 70 g mléka
- 100 g rostlinného oleje
- 1 lžičku vanilkové esence
- 380 g hladké mouky
- 10 g prášku do pečiva
- 150 g rozinek
- 2 jablka
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1 lžičku skořice
Jak budeme postupovat:
- Do misky nasypeme hrozinky, které zalijeme vroucí vodou. Necháme je louhovat 10 minut.
- Do větší misky si připravíme vejce, přidáme sůl, cukr. Směs dobře rozmixujeme. Do směsi přidáme jogurt, olej, mléko a vanilkovou esenci. Všechno spolu rozmixujeme.
- Následně si prosejeme mouku s práškem do pečiva a opět pomixujeme.
- Do směsi přidáme hrozinky a vše dobře promícháme.
- Těsto vylijeme do formy na bábovku a rovnoměrně ho rozetřeme.
- Z jablek si vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky.
- Jablka naskládáme vedle sebe do těsta ve formě.
- Potom na jablka naskládáme rozinky, posypeme cukrem nebo cukrem smíchaným se skořicí.
- Koláč pečeme při teplotě 180 ° C 40 minut.
- Necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Sdílejte recept na rychlý jogurtový koláč s jablky i s přáteli.
Doporučujeme: Koláč s mákem, švestkovými povidly a bílkovým sněhem