Rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami – recept si uložte

Patříte mezi milovníky jablečných dezertů? V dnešním článku Vám krok za krokem představíme skvělý recept na rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami. Ať už si kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele a rodinu, sladkou tečku v podobě tohoto koláče ocení všichni.

rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami – recept si uložte
Zdroj: lecker essen

Recept na rychlý jogurtový koláč s jablky a hrozinkami:

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 180 g cukru
  • špetka soli
  • 130 g bílého jogurtu
  • 70 g mléka
  • 100 g rostlinného oleje
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 380 g hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 150 g rozinek
  • 2 jablka
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 lžičku skořice

Jak budeme postupovat:

  1. Do misky nasypeme hrozinky, které zalijeme vroucí vodou. Necháme je  louhovat 10 minut.
  2. Do větší misky si připravíme vejce, přidáme sůl, cukr. Směs dobře rozmixujeme. Do směsi přidáme jogurt, olej, mléko a vanilkovou esenci. Všechno spolu rozmixujeme.
  3. Následně si prosejeme mouku s práškem do pečiva a opět pomixujeme.
  4. Do směsi přidáme hrozinky a vše dobře promícháme.
  5. Těsto vylijeme do formy na bábovku a rovnoměrně ho rozetřeme.
  6. Z jablek si vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky.
  7. Jablka naskládáme vedle sebe do těsta ve formě.
  8. Potom na jablka naskládáme rozinky, posypeme cukrem nebo cukrem smíchaným se skořicí.
  9. Koláč pečeme při teplotě 180 ° C 40 minut.
  10. Necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Sdílejte recept na rychlý jogurtový koláč s jablky i s přáteli.

Doporučujeme: Koláč s mákem, švestkovými povidly a bílkovým sněhem