Chladné podzimní počasí nám mění nejenom náladu, ale i také naše chutě. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou nebo s přáteli a uspokojte mlsné jazýčky. Tříbarevná krémová kostka je tou pravou. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si tuto sladkou dobrotu.
Co budeme potřebovat na krémovou kostku:
- 3 vejce
- 3 PL mléka
- 1 PL oleje
- 3 PL mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- 3 PL pražených lískových oříšků (nebo mletých vlašských ořechů)
- 150 ml kakaového mléka pro polití sušenek
- 3 PL cukru
Na krém:
- 1 l mléka
- 100 g cukru
- 3 vanilkové pudinky
- 300 ml šlehačkové smetany
- 5 PL tradičního Salka
- 5 PL karamelového Salka
Na ozdobu:
- 200 ml šlehačkové smetany
Jak budeme postupovat:
1) Jako první si připravíme krém. V malé misce smícháme pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Potom přimícháme rozdělaný pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý krém (aby nám nevznikly hrudky, můžeme použít elektrický šlehač).
2) Krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
3) Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do samostatné misky rozbijeme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mléko a znovu prošleháme. Nyní zašleháme mouku, kakao a ořechy.
4) Připravený plech nebo formu si vymažeme a vysypeme moukou. Rovnoměrně nalijeme připravené těsto, které následně upečeme. Ještě teplé ho polijeme připraveným kakaovým mlékem.
5) Vychladlý krém vyšleháme elektrickým šlehačem a rozdělíme na dvě části. Jednu část smícháme s karamelovým salkem a druhou část s klasickým salkem.
6) Šlehačkovou smetanu si vyšleháme na hustou šlehačku. Tu také rozdělíme na dvě části a přimícháme do obou vzniklých krémů (samostatně).
7) Jako první navrstvíme na upečené těsto krém s tradičním salkem a uhladíme. Na ten navrstvíme karamelový krém, který rovněž uhladíme. Poslední vrstva bude vyšlehaná šlehačka, kterou si vyšleháme z druhé šlehačkové smetany. Rozetřeme a dáme vychladit minimálně na 2 hodiny.
8) Můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, mandlemi nebo ořechy a dezert je připraven.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO NÁVOD NA TŘÍBAREVNOU KRÉMOVOU KOSTKU:
Patříte mezi milovníky rychlých a nepečených dezertu? Vyzkoušejte také recept na „Jednoduchý nepečený jablečný krémeš – Skvělé spojení jablek, pudinkového krému a smetany„
Sdílejte tento recept na tříbarevnú krémovú kostku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.