Levná a rychle připravená ořechová roláda – Postačí vám 4 suroviny!

Dnešní recept na výbornou ořechovou roládu, na kterou nám postačí pouze 4 suroviny jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Káji Řehořové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Velkou výhodou této rolády je, že neobsahuje ani špetku mouky. Na přípravu vám navíc postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou ořechovou roládu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na výbornou ořechovou roládu, na kterou vám postačí pouze 4 suroviny!
Zdroj: Prima kuchařka

Co budeme potřebovat na ořechovou roládu:

  • 5 ks vajec
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů
  • pařížská šlehačka

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem. Ve vedlejší míse si uděláme klasickým způsobem bílkový sníh. Do žloutkové směsi přidáme nastrouhané vlašské ořechy a poté bílkový sníh. Důkladně promícháme.

2) Následně si přichystáme plech, který si vysteleme pečícím papírem. Na plech rovnoměrně rozetřeme vytvořenou směs.

3) Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut. Těsto by nám mělo chytnou růžovou barvu.

4) Po vychladnutí potřeme pařížskou šlehačkou a klasickým způsobem zavineme až do podoby rolády.

Recept na výbornou ořechovou roládu, na kterou vám postačí pouze 4 suroviny!
Zdroj: Prima kuchařka

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email [email protected]. Děkujeme

Sdílejte tento recept na ořechovou roládu, na kterou nám postačí pouze 4 ingredience také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na lahodný karamelový dezert s tou nejjemnější chutí.