Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Vyzkoušejte tento recept na smaženou roládu v těstíčku, kterou si každý zamiluje. Jedná se o skvělý jídlo, které si zamiluje opravdu každý. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Pojďme na to.
Co budeme potřebovat na smaženou roládu v těstíčku:
- 500 g mletého masa
- 1 cibuli
- 150 g sýra
- 1 vejce
- sůl, černý mletý pepř podle chuti
- olej
Na těstíčko:
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 10 PL hladké mouky
- sůl, černý mletý pepř podle chuti
- Do mísy si vložíme mleté maso.
Jak budeme postupovat:
1) Oloupeme si cibuli, nastrouháme ji na jemném struhadle a přidáme k masu. Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rukou promícháme.
2) Pracovní desku si pokryjeme potravinářskou fólií, naneseme na ni maso a vyformujeme do obdélníkové placky.
3) Na tu si na hrubém struhadle nastrouháme sýr a stočíme do rolády.
4) Zabalíme ji do potravinářské fólie a odložíme do mrazničky na 3 – 4 hodiny.
5) Těstíčko si připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a dobře metličkou utřeme. Přidáme mouku a vypracujeme řidší těsto .
6) Vybereme si z mrazničky roládu, odstraníme fólii a nakrájíme ji na tlustší plátky (asi 1 cm široké).
7) Každý kousek masové role obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran na mírném ohni přikryté poklicí.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO NÁVOD NA SMAŽENOU ROLÁDU V TĚSTÍČKU:
Pokud máte vepřové maso, připravte si tento skvělý recept na „Zapékané vepřové plátky, které připravíte během chvilky a následně jen upečete„
Sdílejte tento recept na smaženou roládu v těstíčku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.