Zapomeňte na kupovaný chléb a vyzkoušejte raději tento domácí špaldový!

Dnešní recept, na domácí špaldový chléb z hladké mouky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Jakmile jednou vyzkoušíte tento domácí chléb, ihned si jej zamilujete a na ten kupovaný si už ani nevzpomenete. Příprava je velice snadná a jednoduchá. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně tento chléb ze špaldové hladké mouky přichystat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na domácí chléb ze špaldové hladké mouky
Zdroj: Primainspirace.cz

Co budeme potřebovat na špaldový chléb:

  • 700 g hladké špaldové mouky
  • lžička a půl soli
  • 2 lžíce oleje
  • půl sáčku slunečnicových semínek
  • 1 a půl sáčku sušeného droždí
  • půl litru teplé vody

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme si hezké hladké těsto, které si umístíme do kulaté formy a necháme zhruba hodinu kynout.

2) Po uplynutí této doby si těsto potřeme olejem a posypeme semínky.

3) Pečeme při 180 stupních zhruba jednu hodinu.

4) Po dopečení jej necháme pod pokličkou zapařit. Poté necháme vychladnout a máme hotovo!

Slunečnicová semínka můžeme nahradit například sezamovýma. 
Slunečnicová semínka můžeme nahradit například sezamovýma.                                  Zdroj: Primainspirace.cz

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme

Sdílejte tento recept na domácí špaldový chléb také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na kokosové řezy s marmeládou.