Fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!

Pokud hledáte ideální inspiraci na dezert k nedělní kávě či snídani, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme nadýchaný jablečný závin. Příprava této mňamky je velice jednoduchá a časově nenáročná. Hotovo jej máte za pár desítek minut. Spojením skvělého těsta s jablky je prostě božské. Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně tento koláč neděláte naposled!

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento nadýchaný jablečný závin!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

Co budeme potřebovat:

těsto

  • 150 ml vlažného mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 100 g másla
  • 3 ks vajec
  • 3 PL cukru
  • půl ČL soli
  • 500 g pšeničné mouky

náplň

  • 5-6 ks jablek
  • jednu PL cukru
  • 1 ČL skořice
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů


Jak budeme postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme vejce s cukrem a změklým máslem. Důkladně promícháme!

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

2) Přidáme droždí a vlažné mléko.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

3) Důkladně promícháme a poté přidáme prosetou mouku.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

4) Vypracujeme si hezké a hladké, nelepivé těsto.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

5) Nyní si připravíme mísu, kterou si namastíme a umístíme do ní naše těsto. Překryjeme jej a necháme jednu hodinu kynout.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

6) Pokračujeme náplní. Jablka si oloupeme a nastrouháme.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

7) Nastrouhaná jablka si poté umístíme na pánev a trochu jej osmahneme. Přidáme cukr a stále mícháme.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

8) Přidáme skořici a opět promícháme. Následně přidáme nasekané ořechy a opět promícháme.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

9) Jakmile nám těsto nakyne, tak jej na pomoučněném vále rozválíme a po celém povrchu pomažeme rozpuštěným máslem. Nyní na těsto rovnoměrně umístíme naší uvařenou směs.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

10) Začneme rolovat, tak jak vidíme na obrázku.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

11) Spojíme okraje rolády a umístíme jej na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Následně nožem opatrně nařízneme, tak jak vidíte na obrázku.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

12) Každý nařezaný kus otočíme, tak aby byla náplň směrem nahoru.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

13) Překryjeme folií a necháme 20 minut odpočinout.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

14) Poté folii odstraníme a potřeme náš závin vajíčkem.

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

15) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Máme hotovo!

fantasticky nadýchaný jablečný závin, po kterém se u vás doma jen zapráší!
Zdroj: youtube/PAZANDA_TV

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na fantasticky nadýchaný jablečný závin také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na ten nejlepší mřížkovaný koláč s marmeládou a zakysanou smetanou.