Absolventská trička frčí. Jak je vybírat?

Poslední ročník školy je v plném proudu a vy už pomalu začínáte přemýšlet nad tím, jaký upomínkový předmět si se svými spolužáky pořídíte? Chtělo by to něco originálního a přitom i praktického, že? V tom případě se poohlédněte po absolventských tričkách. Kromě příjemné vzpomínky na školní léta totiž získáte i nápaditý kus oblečení.

10 skolni tricka 700x377 1

Jak si vybrat ten správný obchod?

Všichni v kolektivu už se nejspíš těší, jak budete společně vybírat ten nejvtipnější potisk na tričko. V první řadě je ale nutné najít správný obchod, který bude nabízet přesně to, po čem toužíte. Není tak od věci sepsat si spolu s ostatními, jaké jsou vaše hlavní požadavky, případně se domluvit i na tom, ze kterých jste ochotni ustoupit a ze kterých nikoli.

Na co si dát při hledání toho ideálního trička pozor?

  • z jakého materiálu bude vyrobené
  • jak kvalitní je potisk (aby se po prvním vyprání celý nesloupal)
  • jestli je k dostání v pánském i dámském střihu
  • jaké velikosti prodejce nabízí
  • z jakých barevných odstínů si můžete vybírat
  • jak dlouho bude trvat výroba

Obchod, který si vyberete, by měl mít tyto informace transparentně uvedené na svých webových stránkách, případně by vám je měl dokázat obratem poskytnout. Před závaznou objednávkou si také projděte recenze a ujistěte se, že ostatní zákazníci neměli s obchodem v minulosti nějaký vážnější problém.

Nebojte se být originální

Potisk se na absolventské tričko umisťuje zepředu i zezadu. Zatímco přední části většinou vévodí nějaký vtipný obrázek, na záda se zpravidla dávají základní informace, jako jsou jména všech spolužáků a třídního učitele. Nikde se ale nepíše, že trička musí vypadat právě takhle – pokud se na tom dohodnete, můžete se vydat naprosto jinou cestou. Shodnout se s ostatními však často bývá ten největší kámen úrazu.

Téměř všechny obchody nabízí galerii předem připravených grafických návrhů, které jsou vtipné, trefné a zajímavé. Na druhou stranu nejsou vždy zcela originální a často se opakují, což může někomu vadit. V takovém případě není nic snazšího, než si vybrat tričko s vlastním potiskem, který bude na míru vytvořený přímo pro váš kolektiv. Originální potisk na tričko vám může podle zadaných požadavků vytvořit přímo daný obchod, s naprostým klidem se do toho ale můžete pustit i vy sami. Tričko vám pak může zdobit např. karikatura učitele, třídní heslo, různé hlášky nebo vaše vlastní podpisy. Zkrátka to, co vás opravdu vystihuje.

Zapomeňte na závratné částky

Cena vlastních triček není nijak vysoká, takže si ho může dovolit téměř každý. Většinou se pohybuje mezi 150 – 500 Kč/1ks, v závislosti na zvoleném obchodu, míře potištění trička a na tom, jaké barvy je během tisku nutné využít.

Dávejte si pozor na to, že vliv na cenu má i počtu kusů, které si plánujete koupit! Některé obchody nabízí při větším odběru i zajímavé bonusy, např. poštovné zdarma a tričko pro třídního učitele zdarma. Pokud si ale naopak chcete koupit méně než 15 triček, účtují si bohužel některé obchody ještě další poplatky.